BENAGUASIL AUGMENTA UN 22% EL SEU DEUTE PÚBLIC ENTRE 2012 I 2013.

Un anàlisi detallat de com a augmentat el deute dels consistoris de la comarca Camp de Túria, el nostre municipi, en concret, ha augmentat un 22% el seu deute entre l’any 2012 i 2013, cada habitant de Benaguasil deu més de 467 euros.

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL DEUTE DELS AJUNTAMENTS DEL CAMP DE TÚRIA S’HA DUPLICAT EN UN ANY.

Segons el portaveu Comarcal de Compromís, Paco García Latorre, els Ajuntaments del Camp de Túria han augmentat el seu deute una mitjana del 100% en sols 1 any de mandat, des de 2011 fins 2012, segons les dades facilitades pel Ministeri de Hisenda i Administracions Públiques. Els préstecs demanats pels respectius ajuntaments per pagar els proveïdors són la principal explicació a un augment tan elevat en un període tan curt de temps.

Per a García, les dades més importants es fan sentir, paradoxalment, en les corporacions locals més menudes on oscil·len augments tan significatius com el 328% de Loriguilla -passa de d’1 milió a 4’4 milions-, el 234% de Olocau -de 600.000 a 2 milions-, el 187% de Vilamarxant -de 854.000 a 2’5 milions- o el 175% de Sant Antoni de Benaixeve -de 2’2 a 5’9 milions-, entre d’altres. Benissanó puja dels 2 als 3’7 milions d’euros, un 81%.

Pel que fa als consistoris amb major volum de població i pressupost econòmic anual destaquen els casos de la Pobla de Vallbona, l’administració amb major deute del Camp de Túria, en passar de 9’8 a 12’2 milions d’euros -un 24’8%- en sols un any de gestió del Partit Popular. El següent al llistat és la capital de la comarca, Llíria, amb altres 10’2 milions de deute -un 12’7% d’augment- o el cas de Riba-roja de Túria, on la pujada suposa un 100% en passar dels 2’9 milions de 2011 a 5’8 milions.

El cas dels ajuntaments més grans es completa amb altres casos com el de Bétera on s’experimenta un increment del 149% en passar de 2’5 a 6’2 milions en el mateix període de temps. Benaguasil també puja un 22%, dels 4’3 a 5’3 milions d’euros. Finalment, hi ha el cas de l’Eliana, on l’endeutament passa de 2’5 a 2’7 milions d’euros, és a dir, un 8% d’augment.

Per a Compromís, aquest augment del 100% de mitjana del deute local al Camp de Túria, tot i haver aplicat en 2012 i 2013 noves pujades d’IBI i taxes municipals, és una prova de la incompetència que mostra el Partit Popular allà on governa a l’hora de gestionar els interessos dels seus ciutadans.”

Arxivat en: Comarcal, Economia i Ocupació, Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *