COMPROMÍS PRESENTA A L’AJUNTAMENT UNA MOCIÓ PER A LA RESTITUCIÓ DE LA MANCOMUNITAT (UPCCA).

La Mancomunitat del Camp de Túria, ha donat ordre de suprimir la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA). De fet, està tancada des del darrer dia 1 d’abril. L’argument és que el Consell no paga en temps i forma i l’entitat ja no pot fer front al salaris de les dues tècniques que estaven al front. Quan la quantia que paga la Generalitat és pel 100 per 100 del percentatge de dedicació dels treballadors/es.

La supressió d’aquest servei s’ha fet unilateralment per la Presidenta de la Mancomunitat sense tindre en compte les opinions dels ajuntaments afectats i sense haver demanat informes dels Serveis Socials de les localitats que es veuran afectades sobre les conseqüències del seu tancament i sobre la voluntat del seu manteniment.

Els incompliments del Consell en matèria de pagaments no pot ser una excusa per a que un servei que tants bons resultats està donant en la Comarca del Camp de Túria es deixe de prestar i abandone als usuaris.

L’UPCCA va ser assumit per la Mancomunitat fa més d’una dècada per donar cobertura de manera conjunta a tots els municipis del Camp de Túria, amb l’objectiu de prestar atenció personalitzada en drogodependències i altres trastorns addictius, així com articular programes de prevenció entre la ciutadania, i concretament entre la gent jove en instituts i col·legis.

Fa unes setmanes, concretament el 25 d’abril, la Conselleria de Sanitat publicava una resolució (DOC nº 7011) on es concedeixen i es dona publicitat de les ajudes concedides en base a l’Ordre 11 de desembre de 2012, del conseller de Sanitat, per la que es convocaven i s’aprovaven les bases reguladores de subvencions en matèria d’atenció i prevenció de les drogodependències i altres trastorns addictius per a l’exercici 2013. On la Mancomunitat del Camp de Túria te assignada una quantitat de 33.500 euros per poder mantindré l’UPCCA.

Des del col·lectiu de Compromís per Benaguasil exigim que es faci efectiu l’ús d’aquesta ajuda per al que correspon, que no és altra cosa que el manteniment de la mancomunitat,  fins ara havia treballat d’una forma impecable, assistint a tot aquell que ho necesitava amb gran professionalitat i vocació de servei. Demanem que l’ajuntament de Benaguasil inste a la Presidenta de la Mancomunitat del Camp de Túria a restituir la prestació del servei de l’UPCCA que presta serveis als ajuntaments de la Comarca en base a la subvenció concedida i reincorporar a les treballadores del mateix, així com donar compte del contingut d’esta proposta i dels seus acords a la Presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i als Alcaldes de la pròpia comarca.

·          

Arxivat en: Comarcal, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *