Ara fa un any es va fer públic què la Conselleria de Justícia i Benestar Social i l’Ajuntament de Benaguasil signaren el protocol per la cessió del que ara anomenen “Centre Social Polivalent”, un altre més a Benaguasil, població d’11.000 habitants. Aquest nou Centre Social és en realitat el què hauria de ser el “Centre de Dia”, és a dir, un Centre Assistencial d’Atenció a persones discapacitades i dependents. Amb aquesta cessió la Conselleria s’estalvia totes les despeses de manteniment de l’edifici, passant-li-ho a l’Ajuntament de Benaguasil. Però ens passen un edifici buit, sense equipaments ni contingut, de fet no s’utilitzarà per als usos què fou dissenyat.
Un nou engany, un altre més. L’alcalde afirma: “Este centre serà de molta utilitat per a tots nosaltres […] gràcies a l’acord tots els veïns de Benaguasil gaudiran d’unes modernes instal·lacions on s’oferiran serveis de caràcter social i assistencial”.

Aquest centre havia de servir per a l’assistència de persones dependents i discapacitades, però no serà així. Per a què vol Benaguasil altres “modernes instal·lacions” si no acompleixen els seus objectius? No s’estàn cobrint les necessitats d’aquest sector de la població. Ara , a Benaguasil, hi ha un altre centre més per a mantindre a càrrec de les butxaques de tots els veïns i veïnes. Les úniques opcions que, a l’Ajuntament, han trobat per omplir-lo i justificar aquesta cessió són el trasllat de les oficines de Benestar Social a aquest nou centre, durant el mes de juliol de l’any passat, a conseqüència d’unes obres a l’Escoleta La Basseta, les classes de preescolar; i enguany un menjador social per a escolars durant l’estiu (iniciativa que des de Compromís per Benaguasil aplaudim). Fins i tot s’ha arribat a cedir aquestes instal·lacions per a realitzar una festa “Halloween” l’any passat.

Les persones dependents i discapacitades de Benaguasil, i les seves famílies, necessiten i mereixen la posada en marxa d’aquest Centre d’Atenció. Per això el col·lectiu Compromís per Benaguasil demana a l’equip de govern de l’Ajuntament que acompleixca les seves obligacions i demane a la Conselleria de Benestar Social que acompleixca amb la part que li pertoca per fer realitat aquest servei per donar solucions a les persones. De centres socials, al poble, ja n’hi ha massa. Calen els serveis necessaris.

Per això, Compromís per Benaguasil demana, amb una moció, al Ple de l’Ajuntament que es destinen els recursos econòmics, humans i materials necessaris per a fer realitat la posta en funcionament d’aquest servei, així com demanar a la Conselleria de Benestar Social la participació activa en la posta en funcionament i manteniment d’aquest servei, tan promès com necessari per a la nostra població.