COMPROMÍS PRESENTA A L’AJUNTAMENT UNA MOCIÓ CONTRA EL TANCAMENT DE RTVV.

Compromís, a ram de la notícia del tancament de RTVV per part del Govern Valencià del PP, ha iniciat una presentació massiva d’aquesta moció a totes les institucions valencianes, també als Ajuntaments locals.

La posada en marxa de la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), les primeres ràdio i televisió públiques estrictament valencianes, a l’any 1989, va representar una oportunitat històrica per tal de dotar al País Valencià d’una eina fonamental que fomentara la nostra llengua i la nostra cultura, que oferira un servei públic bàsic a la ciutadania i un mitjà informatiu plural i proper. Canal 9 i Ràdio 9 naixien amb aquesta voluntat legal i amb unes expectatives molt altes.

L’administració de l’ens públic, per part dels governs del PP, ha estat un decliu qualitatiu de la Ràdio Televisó pública valenciana (manipulació informativa per a treure rèdit polític) i un augment astronòmic del seu deute financer (treballadors endollats, retransmissió de la F1, visita del Papa, etc…), i ara, el Consell d’Alberto Fabra vol tancar un ens que ha estat importantissim en el desenvolupament identitari valencià, tant en la seua cultura, com en la seua llengua i coneixement social del territori, marcat sobretot per la gran tasca que desenvolupava RTVV a les comarques valencianes.

Des de Compromís per Benaguasil volem manifestar el rebuig absolut del col·lectiu a la decisió del Consell de tancar RTVV, donar ple suport als treballadors i les treballadores de RTVV i instar al Consell a cercar alternatives de viabilitat per al manteniment d’una ràdio i televisió pública valenciana, propera, plural i imparcial com a servei públic fonamental per a al defensa i l’ús de la nostra llengua, el coneixement de la realitat territorial, cultural i de cohesió social, així com exigir responsabilitats polítiques per la deplorable gestió de l’ens públic per part del PP valencià.

#RTVVnoestanca    #SíaRTVV

Arxivat en: Cultura i Educació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *