Dissabte passat es va constituir el nou consistori de Benaguasil. Com no podía ser d’altra manera l’acte va ser interromput diverses vegades per un sector del públic que, fent gala del hooliganisme i la intransigencia més radical, es dedicaren a interrompre i increpar al representant de Compromís per Benaguasil en cada intervenció, mostrant així menyspreu cap a la llibertat d’expressió i una falta de respecte, no sols cap a la persona de José Cervera Valls, sinò també cap al quasi el miler de persones que votaren Compromís en les darreres eleccions municipals i autonòmiques. I tot açò davant el silenci, la passivitat i la permisivitat de l’alcalde de Benaguasil.
A Compromís per Benaguasil estem decidits a acabar amb aquestes practiques consentides i alentades de coacció a la llibertat i al respecte.

Veïns han contactat amb nosaltres preguntant sobre l’incident amb la ubicació i distribució dels llocs que haurien d’ocupar els regidors en la taula del plenari i que l’alcalde en Funcions Jose Joaquin Segarra, havia decidit de forma unilateral i sense consensuar-la amb ningú. Be, el que va fer aquest individu fou, separar als regidorss de Compromis i de Ciudadanos per tal que no pogueren seure’s junts. Mai abans cap alcalde havia separat als grups municipals en la mesa del plenari. Per lògica els grups han d’estar junts en les sessions plenàries per consensuar i decidir conjuntament la seva intenció de vot així com per a debatre e intercanviar opinions en qualsevol ordre del dia.

El dia d’abans els nostres regidors, varen comunicar al secretari de l’ajuntament el seu disgust per la ubicació dels concejals a la mesa i li varen demanar que la canviara. Només tenien que intercanviar els llocs entre Compromis i Ciudadanos i tot quedaria solventat.

El dissabte en arribar a la sala verem que no havien solucionat. Juan i Alícia de Ciudadanos, José i Ernest de Compromis ho parlaren i s’intercanviaren els llocs. Quan tot estava solventat, l’alcalde envia a la seva contractada a dit, que segons ella és ” la encarregada de protocol” i va tornar a canviar els cartells que indicaven la ubicació dels regidors. I ahí va haver un enfrontament entre la “encarregada de protocol i otros menesteres” i Concepción Bondia Monzó, de Compromís perBenaguasil.

Quan José Cervera Valls va tindre l’ús de la paraula després d’haver acceptat ser president de la mesa d’edat, va traslladar el seu malestar per aquesta conducta tant indecent de l’alcalde. El secretari i Jose varen entrar en conflicte ja que el primer no valorava la proposició de José d’intercanviar el lloc amb Ciudadanos. Tot ocorria amb un somriure ampli i jocós de l’alcalde i el seu grup de palmeros a sou del poble. Mentres això succeïa, “la senyoreta responsable de protocolo i otros menesteres” va canviar els cartells i va ubicar-los tal cual nosaltres havíem demanat.

Fou doncs quan el senyor alcalde amb un tò burleta es va dirigir a José Cervera Valls, regidor de Compromís, per dir-li “vostè sempre armant “jaleo”, donant la nota i mentint, on està el problema amb la ubicació de la mesa?”

En aquest moment José se n’adonà de l’argúciade l’alcalde, veié que algú havia intercanviat els cartells malintencionadament sense avisar-lo. L’alcalde mirava al públic amb tò burlò i la “clac” pepera li reia la gracia.

Quan José va pronunciar el seu discurs, la “clac” el va interrompre contínuament amb una total falta de respecte i consideració. No continue, la resta la deixe per a la vostra imaginació.