“Ciudadanos Benaguacil” i el PP festegen.

El passat 25 d’agost tingué lloc a l’Ajuntament de Benaguasil el primer plenari ordinari de la legislatura. Un plenari marcat, no sols per el debat de les propostes, sinó com sembla costum, pels intents de demostrar la suposada superioritat intel·lectual i moral dels diferents membres del govern del Partit Popular que prenen la paraula amb al·lusions personals fora de lloc, eslògans demagògics i la utilització i manipulació dels arguments de l’oposició per a elaborar el discurs propi i reiteratiu del senyor alcalde. És rellevant la insistència del senyor alcalde en els atacs i retrets a Compromís per Benaguasil si tenim en compte què aquest fon el primer plenari ordinari de la nostra primera legislatura amb presència a l’ajuntament! Sembla què molestem.

En el punt sobre el Pressupostos 2015, Compromís per Benaguasil votà en contra perquè considerem que cal ser rigorosos i presentar els pressupostos municipals durant l’últim trimestre de l’any anterior i no a finals de l’any en curs, quan la major part del pressupost ja s’ha executat. A més no vam disposar de la informació necessària fins quatre dies abans del plenari i perquè aquests pressuposts no són participatius, és a dir, no s’ha comptat per a res amb l’opinió de l’oposició.

En el punt sobre la concessió d’una segona pròrroga temporal a l’empresa urbanitzadora del sector SR-3B, Compromís per Benaguasil s’abstingué per considerar què no hi ha informació sobre com afecta tot aquest assumpte als veïns i propietaris de la zona en qüestió.

En el punt sobre la proposta realitzada per “Ciudadanos Benaguacil” per demanar a la Conselleria d’Educació la reforma del sistema educatiu i la posada en marxa d’un sistema trilingüe s’escenificà el festeig entre el PP i “Ciudadanos”. En aquesta proposta “Ciudadanos” comença dient que cal reformar el sistema educatiu per augmentar les competències en anglès i per millorar el nivell acadèmic dels estudiants, per a passar a afirmar al següent paràgraf què el gran problema de l’educació valenciana és el nostre idioma i l’ensenyament en valencià. Ja no hi ha cap més problema, el problema és què volem viure i aprendre normalment en valencià, com a qualsevol altre lloc del món. Ni tan sols tingueren en compte en la seva proposta l’opinió favorable als programes d’ensenyament en valencià de la immensa majoria de la comunitat educativa. Compromís per Benaguasil criticà la utilització política i partidista de la llengua per part de “Ciudadanos” i del PP (satisfet amb la proposta), els acusà de trencar la pau social i revifar la guerra lingüística i defensà el sistema de programes d’ensenyament en valencià vigents actualment a totes les comarques valencianes de parla valenciana perquè facilita la integració social de tots els alumnes, a més de capacitar més i millor l’aprenentatge d’una tercera llengua. Compromís per Benaguasil preguntà a “Ciudadanos Benaguacil” si el seu partit també havia presentat aquesta proposta en aquelles autonomies de llengua castellana. No obtinguérem cap resposta. Compromís per Benaguasil demanà l’observació i el compliment de la Llei d’Ús i Ensenyament del valencià, així com de l’Estatut d’Autonomia i les recomanacions que al respecte fa l’AVL (únic organisme competencial en matèria lingüística). Encoratjà a tots a deixar de banda aquestes polèmiques estèrils i criticà a “Ciudadanos” que no s’hagen preocupat de l’estat lamentable en què l’anterior govern del PP ha deixat al nostre sistema educatiu. Compromís per Benaguasil votà en contra d’aquesta proposta de “Ciudadanos Benaguacil”.

En el punt sobre la sol·licitud a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a l’urgent finalització de la CV-50 des del tram Benaguasil- A3, Compromís per Benaguasil s’abstingué per considerar què, tot i ser una obra interessant per al municipi, som conscients què en l’actual situació econòmica i financera que travessa la Generalitat Valenciana, sense cap dubte produïda per la crisi i agreujada per la nefasta i corrupta gestió del PP durant tots aquests anys, hi ha necessitats més prioritàries per atendre, també al nostre municipi i perquè aquest projecte fon finiquitat pel propi govern del PP per manca de finançament. A més Compromís per Benaguasil criticà a l’alcalde l’urgència, ara , en fer aquesta sol·licitud quan l’autovia CV-50 està ja 8 anys paralitzada i fins ara no s’han pronunciat ni li havien demanat a l’anterior govern de la Generalitat del PP cap solució. També què l’alcalde coneix que ja fa dos anys què l’empresa concessionària renuncià a l’execució de les obres i que en tot aquest embolic apareix el nom de Cotino, imputat actualment per corrupció.

Continuem treballant.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *