RECOLLIDA D’ENVASOS FITOSANITARIS. VOLEM LES COSES BEN FETES

QUÈ HA PASSAT AMB EL PUNT DE RECOLLIDA D’ENVASOS FITOSANITARIS DE DARRERE DEL CEMENTERI.

Com a grup polític a l’oposició la nostra feina és la de control i fiscalització de l’acció del govern i la d’atendre les queixes, suggeriments i necessitats dels veïns i veïnes per a formular les mocions i propostes necessàries que ajuden al bon funcionament del poble.

A Compromís tinguérem coneixement de que la parcel·la de darrere del Cementiri Municipal destinada a recollir envasos fitosanitaris agrícoles estava de manera il·legal. Visitàrem el lloc en varies ocasions i el trobàrem sempre tancat i amb envasos escampats per tot el terra, una manera estranya per al funcionament d’un punt de recollida si haguera estat legalitzat.

Consultàrem la documentació existent a la pàgina web de l’Ajuntament i no trobàrem cap document justificatiu de l’existència d’eixe punt de recollida, NO HI HA RES. Al contrari, el que sí que trobàrem és que a les Normes Subsidiàries aquesta parcel·la apareix classificada com a Zona Verda.

Contactàrem amb l’entitat que gestiona aquest tipus de residus i ens respongueren que no tenen constància de l’existència d’eixe punt de recollida, és més, que si existeix és il·legal i que si hi ha algú encarregat de classificar i ordenar els envasos ho fa de manera il·legal.

Si aquest punt no presta un servei adequat, si no hi ha cap document que justifique la seua existència, si està en una parcel·la classificada com a Zona Verda, si s’afirma “no tindre coneixement” i que és il·legal i si, a més, sembla que hi ha algú que hi treballa de manera irregular, què ha de fer un partit polític amb representació a l’Ajuntament? Ignorar-ho? Consentir una irregularitat que dura ja 15 anys aproximadament? Optàrem per presentar una proposta per a que l’Ajuntament de Benaguasil legalitze un punt de recollida autoritzat i aquest és l’acord que proposàrem:

ACORD :

-Que l’Ajuntament de Benaguasil facilite un lloc adequat per a la recollida d’envasos usats de productes fitosanitaris, tot i observant la legislació vigent al respecte.

-Que l’Ajuntament de Benaguasil signe un conveni de col·laboració amb l’entitat SIGFITO per tal de prestar aquest servei de manera legal i adequada a les disposicions i condicions que estableix la normativa vigent.

Immediatament després d’haver presentat la nostra proposta per registre d’entrada, l’Ajuntament decidí clausurar la instal·lació. Per què? Perquè són conscients de la irregularitat, la il·legalitat i la irresponsabilitat que comporta haver tingut en funcionament un servei sense els permisos necessaris. Perquè durant quinze anys no han fet res per regularitzar-ho i ara els hem pillat.

Imagineu per un moment què haguera passat en cas d’un accident, intoxicació o incendi de la instal·lació.

Al Ple de l’Ajuntament de juny és tractà la nostra proposta per legalitzar un punt SIGFITO públic , però l’alcalde, en lloc de tindre una actitud activa per buscar una solució, es limità a acusar-nos d’haver-lo obligat a tancar la instal·lació. Així doncs, en un món al revés resulta que nosaltres som els responsables, però ell, que coneixia la situació i l’ha tolerada durant 15 anys, ell no és responsable. Però l’ha tancat, perquè sap que és il·legal. Que quede clar: Compromís presentà una proposta per LEGALITZAR un punt de recollida, el PP votà en CONTRA i l’Ajuntament l’ha CLAUSURAT.

El Consell Agrari Local es reuní el dia 23 d’agost de 2017. A la reunió es tractà aquest tema. Dos mesos després de l’últim Ple de l’Ajuntament encara no havien fet res per trobar una solució. Compromís per Benaguasil proposàrem de nou que l’Ajuntament inicie els contactes amb SIGFITO per a obrir una instal·lació amb tots els permisos, tal i com demanàvem a la proposta presentada al Ple i també proposàrem negociar amb el Consorci València Interior la possibilitat d’instal·lar uns contenidors a l’Ecoparc per a la recollida dels envasos fitosanitaris. A altres pobles ja existeixen aquestes dues opcions, a Benaguasil també ho hem d’intentar.

El 5 de desembre de 2017 es tornà a reunir el Consell Agrari Local. El regidor d’Agricultura ens informà que l’Ajuntament ha iniciat contactes per trobar una solució en la línia de les nostres propostes (les de Compromís), curiosa actitud després d’haver votat en contra al Ple de l’Ajuntament. Per què votaren en contra si sabien que s’havia de buscar una solució a la il·legalitat?

Des de Compromís per Benaguasil ens alegrem i aplaudim aquest canvi de rumb de l’equip de govern de Benaguasil en aquest tema. Nosaltres també estem fent les nostres gestions per aconseguir que Benaguasil tinga un punt de recollida d’envasos fitosanitaris públic i en condicions. Les coses les volem ben fetes.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *