PLE ORDINARI MUNICIPAL DEL 28-02-2018. DEL “NO A TOT”.

DELS DRETS DE LES DONES, COTITZACIONS DELS AGRICULTORS, LA DIMISSIÓ DE CAMPS, L’HOMENATGE A GERMAN ARRUE I LA DIFUSSIÓ DE LA FESTA FALLERA DE BENAGUASIL.

Aquest és el resum que us fem de la nostra activitat al Ple Ordinari Municipal celebrat el passat dia 28 de febrer. No té desperdici.

PROPOSTA PER LA IGUALTAT DE LES DONES. Els acords que presentàrem al Ple eren: adherir-se a la vaga del dia 8 de març en defensa de la igualtat de les dones convocada a nivell mundial, comprometre’s a fer un seguiment dels acords presos en matèria d’igualtat, demanar al govern espanyol que aprove una llei per fer efectiva l’equiparació salarial entre homes i dones, instar al Congrés del Diputats a agilitzar els tràmits per aprovar aquesta llei i demanar al govern espanyol que destine recursos per fer inspeccions de treball per tal de sancionar discriminacions per raó de sexe. El PP presentà una esmena a la totalitat i ens tombà la proposta. Tant ells com Ciudadanos no estan d’acord amb adherir-se a la vaga del dia 8. Nosaltres argumentàrem que sense l’adheriment a la vaga tot queda en simples declaracions d’intencions i el que cal és actuar per acabar amb aquesta situació de discriminació pel simple fet de SER DONA.

PROPOSTA PER MILLORAR LES PENSIONS DELS AGRICULTORS/ES. És ben sabut per tots que les persones adherides al Règim Especial de treballadors Autònoms Agraris i les adherides al Règim Especial de Treballadors Agrícoles per Compte d’altre patim una anomalia que representa una discriminació respecte a les persones adherides al Règim General de la Seguretat Social: tenim llacunes de cotització que, contràriament al que passa al Règim General, no se’ns té en compte a l’hora de calcular les pensions de jubilació. Nosaltres demàrem que s’eliminara eixa excepció i que aquestes llacunes s’integren en el càlcul per tal de poder rebre unes pensions més dignes. Doncs bé, el PP ens esmenà la proposta per afegir un punt més: que el ministeri faça la modificació legislativa per permetre que el jubilats puguen compatibilitzar la pensió amb els ingressos per l’activitat agrícola. Nosaltres ho acceptàrem de bon grat, però així i tot, el PP, que pensa més en altres coses que no en allò que ens interessa a tots, condicionà el seu suport a la proposta al fet que canviàrem el terme “País Valencià” per “Comunitat Valenciana”. Nosaltres no imposem condicions d’aquest tipus, nosaltres respectem totes les terminologies, no fem aquest tipus de xantatges i acceptàrem el canvi per l’interès de la gent del camp.

PROPOSTA PER DEMANAR LA RENÚNCIA DE FRANCISCO CAMPS DEL CONSELL JURÍDIC CONSULTIU. Són públiques i notòries les notícies que, des de ja fa temps, apareixen al mitjans de comunicació assenyalant directament a l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps Ortiz, com implicat en diversos casos de corrupció. Està imputat al cas Valmor sobre el contractes i la gestió de la celebració de la Fòrmula 1 a València, imputat  per irregularitats en el contractes per al construcció del Circuit Urbà de F-1, recentment ha estat imputat també per prevaricació, malversació i falsedat documental amb motiu de la visita del Papa a València i cal recordar que Ricardo Costa, en declaracions davant el jutge, apuntà directament a ell com a coneixedor i artífex de la trama corrupta del cas Gürtel per finançar irregularment el PP. Francisco Camps no ha tingut la decència de dimitir i per ser membre del CJC gaudeix d’uns privilegis pagats per tots nosaltres, com tindre cotxe i xofer oficial, secretària i unes bones retribucions anuals. Com sempre el PP ens ho esmenà a la totalitat i tombà la nostra proposta amb un argument que no se’l creuen ni ells: despolititzar el CJC. Ara? I per què no ho feren ells? Els recordàrem que la llei de creació del CJC és del 2002, amb el PP al govern i de president, José Luís Olivas, un altre imputat pel cas Bankia. Tot és fum…

PROPOSTA HOMENATGE A GERMAN ARRUE, BENAGUASILER QUE PARTICIPÀ EN L’ALLIBERAMENT DE PARÍS. German Arrue fon un benaguasiler que formava part de “La Nueve”, una de les companyies pioneres en entrar al París ocupat pels nazis per alliberar-lo. París ja feu un homenatge als combatents protagonistes d’aquesta gesta. L’escriptora francesa Evelyn Mesquida feu un llibre on relata els fets esdevinguts i es fixa en la figura de German Arrue. La pròpia escriptora es lamenta de que al seu poble encara no se li haja fet cap homenatge institucional. A un Ple passat li preguntàrem a l’alcalde si s’havia fet cap homenatge institucional a German Arrue, ell ens contestà que sí. Ens mentí. L’homenatge el realitzaren PSPV i EU l’any 2009, però no fon institucional perquè l’Ajuntament no hi participà. En aquesta ocasió, com no podia ser d’altra manera, el PP ens esmenà la proposta a la totalitat i la tombà. No volen obrir ferides, diuen. Nosaltres tampoc, però si París ho ha fet, perquè Benaguasil no a un fill seu que lluità per la democràcia?

PROPOSTA PER DONAR DIFUSSIÓ A LA FESTA FALLERA DE BENAGUASIL. Les nostres propostes foren les següents: fer una campanya publicitària al diferents mitjans de comunicació (ràdio, premsa escrita, plataformes d’internet), crear una web exclusiva per a les falles de Benaguasil on cada comissió puga pujar continguts (història, fotografies, vídeos, calendari d’actes i activitats, blog, comentaris, etc) per a que qualsevol persona ho puga consultar, elaboració d’una guia en paper amb la ubicació de cada monument faller i els itineraris i horaris de tots els actes festius i que l’Ajuntament inicie contactes amb l’Agencia Valenciana de Turisme per fer difusió d’aquesta festa a Benaguasil. La nostra intenció amb aquesta proposta és donar a conèixer la festa del poble, projectar-la fóra de la comarca i fer-la créixer amb més visitants i aprofitar la seua vessant econòmica. El PP l’esmenà a la totalitat, com no podia ser d’altra manera, no volen que els toquem les falles. Segons ells tot açò ja es fa. Hem preguntat i curiosament ningú en sap res. El regidor Stéphane Soriano ens mostrà un fulletó de l’any 2008, ja no n’han fet més. Segons el regidor  “La web no cal perquè les comissions ja tenen Facebook i Twitter”, “la guia en paper no cal perquè hui en dia tots tenen internet”, “enguany hem fet un llibret commemoratiu dels 70 anys de falles a Benaguasil i hem fet un vídeo amb deu fallers il·lustres”. Cap proposta de les que ell argumenta va per el camí de les que nosaltres proposem i el que no diu és que nosaltres presentàrem la proposta per registre d’entrada el dia 5 de febrer i totes aquestes coses com el llibret i el vídeo, així com els cartells, ho han fet amb posterioritat.

TORN DE PREGUNTES: Hem pogut constatar la construcció d’una espècie de cremador al Cementeri Municipal. Per a què s’utilitza? Compta amb totes les homologacions administratives? Compta amb el corresponents filtres d’evacuació de fums per evitar el llançament de partícules a l’atmòsfera? Com funciona, a gas, electricitat?” La resposta: muscles arronsats, mirades dels uns als altres, somriures estranys i mans creuades…

 

Poques, molt poques propostes interessants per part del Partit Popular, que es dedica a esmenar a la totalitat totes i cadascuna de les propostes que fem la resta de partits, senzillament perquè no són seues, perquè ja els va bé no moure’s.

https://www.facebook.com/notes/comprom%C3%ADs-per-benaguasil/ple-ordinari-del-28-de-febrer-de-2018-del-no-a-tot/1950559725272673/

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *